Welcome to AEP Emulation Page - Emulation News
   
Hosting by: Uberspace.de   
Menu
· Home / News
· News Categories
· News Archiv
· Submit news

· My Account
· Search
· Forums
· Online Games
· Weblinks
· Game Reviews
· Translations
· Impressum

Downloads
 


Infos
· Museum
· Infocenter
· Das AEP Team
· Member Liste
· Top 25 Liste
· Glossar
· FAQ

Friends
· Emulation64
· 1Emulation.com
· Emu-France
· progetto-SNAPS


Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Author Message
Q-MarineOffline
Post subject: bsnes-hd beta 10.2  PostPosted: Feb 02, 2020 - 08:19 PM
AEP Team Member


Joined: Jul 04, 2004
Posts: 5407



Highscores in 05/2020

Status: Offline

bsnes-hd ist ein HD/Widescreen-Mod für bsnes von byuu.


bsnes-hd is a mod of bsnes by byuu (high-level emulation for co-processors came right on time for this). It performs Mode 7 transformations (incl. HDMA) at up to 4 times the horizontal and vertical resolution.

Quote:
  • Widescreen extension is new computed for the AR plus the overscan and aspect correction settings [#29] (see ReadMe for a list of values)
  • Fixed broken image when editor is paused [#24] (Hopefully also fixes crashes mentioned in #12)
  • Fixed Ignore Window functionality, e.g. for Terranigma Mode 7 widescreen [#22] (Also the replacement x-coordinate can be set again)
  • Fixed Gamma/Luminance/Saturation settings being applied [#23] (Gamma defaults is 150, previous behavior matched 100)
  • Fixed transparency issue in Kirby's Dreamland 3 via a hackish implementation of non-hires backgrounds in hires-scenes when scaling is enabled [#10] (Also improves hires handling at odd scale levels)
  • Fixed regression in HD window functionality [#25] and added first primitive improvement for the issues with horizontal lines [#19] (this is all still considered experimental)
  • Fixed Super Game Boy on libretro
  • Added libretro settings Aspect Correction and Gamma/Luminance/Saturation and corrected overclocking to not go below 100%
  • Update to latest bsnes (114.3) and SameBoy trunk
  • beta 10.1 did include libretro improvements enabling MSU-1 [#16] and cheat [#17] support and officially adding the Switch port (currently without multi-threaded-renderer)
All provided as-is, libretro core available on Windows, Linux, Android & Switch via the RetroArch updater 


Related links:
[ SNES Emulatoren ][ SNES Infos ][ Nintendo Infos ]

_________________
 
 
 
 View user's profile Visit poster's website  
Reply with quote Back to top
JuttarOffline
Post subject:   PostPosted: Feb 03, 2020 - 03:32 AM
Retrokenner


Joined: Oct 04, 2009
Posts: 460



Highscores in 05/2020

Status: Offline
Die Version hab' ich gestern auch ausprobiert - getriggert von der letzten Retro-Klub-Folge. Smile
Bei meinem Low-End-Rechner war aber bei zweifacher Skalierung und zweifachem Supersampling Schluß. Vierfache Skalierung ohne Supersampling geht auch. Aufrüsten werd' ich aber jetzt deswegen nicht.
Rolling Eyes
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
blackstarOffline
Post subject:   PostPosted: Feb 15, 2020 - 08:08 PM
Retrohling


Joined: Feb 15, 2020
Posts: 4



Highscores in 05/2020

Status: Offline
Kann man bei dem "bsnes-HD" Emulator das "hq4x" aktivieren?

Wo kann man es finden bzw. aktivieren?

Danke schon mal für eure Hilfe.
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
JuttarOffline
Post subject:   PostPosted: Feb 15, 2020 - 08:22 PM
Retrokenner


Joined: Oct 04, 2009
Posts: 460



Highscores in 05/2020

Status: Offline
blackstar wrote:
Kann man bei dem "bsnes-HD" Emulator das "hq4x" aktivieren?

Wo kann man es finden bzw. aktivieren?
Hab' gerade nachgeguckt. Sollte ja eigentlich bei den Shadern sein. Isses aber nicht. Crying or Very sad
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
blackstarOffline
Post subject:   PostPosted: Feb 15, 2020 - 08:26 PM
Retrohling


Joined: Feb 15, 2020
Posts: 4



Highscores in 05/2020

Status: Offline
Juttar wrote:
blackstar wrote:
Kann man bei dem "bsnes-HD" Emulator das "hq4x" aktivieren?

Wo kann man es finden bzw. aktivieren?
Hab' gerade nachgeguckt. Sollte ja eigentlich bei den Shadern sein. Isses aber nicht. Crying or Very sad


Genau, leider ist es unter "shader nicht zu finden.

Hast du eine Idee wie man es aktivieren kann? Man muss wahrscheinlich den Shader einfügen?
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
JuttarOffline
Post subject:   PostPosted: Feb 16, 2020 - 10:08 PM
Retrokenner


Joined: Oct 04, 2009
Posts: 460



Highscores in 05/2020

Status: Offline
blackstar wrote:
Man muss wahrscheinlich den Shader einfügen?
Grundsätzlich sollte das gehen. Der Emulator hat dafür extra einen Ordner. Obwohl ich mich im Netz reichlich umgesehen habe, konnte ich aber keinen HQ4X-Filter im richtigen Format finden. Confused
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
DerKounOffline
Post subject:   PostPosted: Feb 16, 2020 - 10:11 PM
Retrohling


Joined: Mar 18, 2019
Posts: 8



Highscores in 05/2020

Status: Offline
Hab auf die schnelle keinen HQ4x Shader gefunden, der garantiert das richtige Format hat. Bei RetroArch scheint einer dabei zu sein, wenn das eine Option ist.
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
JuttarOffline
Post subject:   PostPosted: Feb 16, 2020 - 10:34 PM
Retrokenner


Joined: Oct 04, 2009
Posts: 460



Highscores in 05/2020

Status: Offline
DerKoun wrote:
Bei RetroArch scheint einer dabei zu sein, wenn das eine Option ist.
Stimmt, das war auch mein erster Treffer bei Google (Reddit-Diskussion). Very Happy
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
blackstarOffline
Post subject:   PostPosted: May 09, 2020 - 12:37 AM
Retrohling


Joined: Feb 15, 2020
Posts: 4



Highscores in 05/2020

Status: Offline
DerKoun wrote:
Hab auf die schnelle keinen HQ4x Shader gefunden, der garantiert das richtige Format hat. Bei RetroArch scheint einer dabei zu sein, wenn das eine Option ist.


Wie lautet der Shader der ähnlich wie hq4x ist in Retroarch, den du meinst?
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
DerKounOffline
Post subject:   PostPosted: May 10, 2020 - 12:05 AM
Retrohling


Joined: Mar 18, 2019
Posts: 8



Highscores in 05/2020

Status: Offline
Unter "HQx" gibt es unter anderem "HQ4x". Hab den aber jetzt nicht ausprobiert.
Beachte bitte das solche Shader nicht mit Scale größer als 1x harmonieren. Statt Scale muss dann Supersampling verwendet werden (oder halt keins von beiden). Das kann dann funktionieren.
 
 
 
 View user's profile  
Reply with quote Back to top
Display posts from previous:     
Jump to:  
All times are GMT + 1 Hour
Post new topic   Reply to topic
View previous topic Printable version Log in to check your private messages View next topic
Powered by PNphpBB2 © The PNphpBB Group
Credits
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 1998 - 2018 AEP Emulation Page.
You can syndicate our news via RSS using the file rss_en.xml for English headlines and rss_de.xml for German headlines.